Het gaat om de kwaliteit!

Het gaat om de kwailteit!!

Als ik les geef, dan zeg ik regelmatig de zin “eerst kwaliteit zoeken voordat je verder gaat”.

Er zal bijvoorbeeld eerst in stap sprake moeten zijn van een goede vorm en balans, eerder heeft het geen zin om naar de draf te gaan. Dat zou alleen maar voor nog meer onbalans zorgen en overbalsting op één van de voorbenen van je paard.

“Eerst kwaliteit zoeken”, zeg ik dan…….

Maar die zin geldt niet alleen voor het paardrijden merk ik….

De laatste tijd was mijn doel met name het lesgeven weer op te pakken, omdat dat dat één van mijn levensmissies is. Dat is gelukt, mijn doel is bereikt, ik heb een aantal hele leuke leerlingen met geweldige paarden op mijn pad gekregen, waar ik uittermate dankbaar voor ben. Dankzij hen kan ik het leukste beroep ter wereld uit oefenen en leer ik elke keer weer bij. Want als instructeur ben je nooit uitgeleerd.

Nu wordt een ander doel prioriteit en dat is kwaliteit zoeken….

Daarmee wil ik zeggen, tijd maken voor mezelf en mijn gezin, voldoende rust nemen, zorgen dat de basis stevig en stabiel blijft, want alleen dan heb je de mogelijkheid om weer verder te groeien en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Want ik wil nog zoveel meer leren en delen op het gebied van communicatie met paarden en paarden trainen!

Dus we gaan nu eerst kwaliteit zoeken in de kerstboodschappen en zorgen dat we met liefde onze kerstdiners gaan bereiden…. Genieten van ons gezin tijdens deze dagen en oprechte aandacht voor elkaar. Misschien is het wel een goed idee om dat niet alleen tijdens de feestdagen te doen, maar vanaf nu zoveel mogelijk als een gewoonte te gaan invoeren…

Het gaat niet om wat je doet, maar om hoe je het doet…